خانه > داریوش رجبیان > متفرقات ناسیاسی > شيوه تازه ترغيب کتابخوانی در اسپانيا | |||
شيوه تازه ترغيب کتابخوانی در اسپانياداريوش رجبيانlondon@radiozamaneh.comاز «اينجا» بشنويد يکی دو روز پيش، از يکی از درياکنارهای انگليس برمیگشتم که به لطف آفتاب، فوقالعاده شلوغ بود و در امتداد ساحل، هزاران مرد و زن لش شده بودند و صدها کودک و بزرگسال، توی آب سرد مانش میتنيدند، بسياری هم زير سايهبانهای ساحل، کتاب میخواندند.
ولی همين صحنه در درياکنارهای اسپانيا اين روزها يک جور ديگر است: قهرمانهای برخی از محبوبترين آثار جهان در سطح سواحل پخش شدهاند و پرسه میزنند و مثلاً احتمال دارد «دون کيشوت» بيايد و کنارتان بنشيند و از جادوی آسيابادیها بگويد يا «مری پاپينز» با اين که زير سايهبان شما نشسته، چترش را باز کند و بپرد و «پينوکيو» با بينی درازش، جلد کتابتان را دارکوبوار بکوبد. وزارت فرهنگ اسپانيا تصميم گرفته در چارچوب کارزاری برای پرورش کرم کتابخوانی در وجود افراد، قهرمانهای معروف را از قيد صفحات کتابها به درياکنارها رها کند تا اشتياق مردم به دانستن سرنوشت اين قهرمانهای کتابی بيشتر شود. يکی از تفاوتهای اسپانيا با همسايههای اروپايیاش، بيزاری تعداد بيشتر مردم آن از کتابخوانی عنوان شده. بنا به تازهترين بررسی اتحاديه اروپا، 29 درصد مردم اسپانيا هرگز کتاب ادبی به دست نگرفتهاند و طبق يک بررسی داخلی در آن کشور، 40 درصد افراد اعتراف کردهاند که با کتاب ميانه خوبی ندارند. حالا منتظر بمانيم و ببينيم که اهالی درياکنارهای اسپانيا، قهرمانان سرگردان برآمده از کتابها را مزاحم خواهند دانست يا مراحم.
گودزيلا رها شد «مسيح موعود» هوادار فوتبال ديويد شيلر حرفهای جالبتری هم گفت که با شنيدنش، مخ ملت سوت کشيد. اين افسر پيشين «ام آی 6» يا سرويس امنيت داخلی بريتانيا که 41 سال دارد، ادعا کرد که به کمک کسی که پيوندهای ملکوتی و روحانی دارد، با روح مريم مجدليه تماس حاصل کرده و به عنوان «مسيح» تدهين شده؛ يعنی روغن مقدس روی سر و صورتش مسح شده است. نمیدانم، اين آقا آيا روی سر و صورت ملت شيره میماليد يا واقعاً هم به اين گفتههايش ايمان داشت که گفت: «من ناگهان کنه زندگیام را دريافتم و احساس آرامش لايتناهی به من دست داد و فهميدم که چرا امور جهان بايد طوری باشد که هست و چرا وقتی که میخواهم حقيقتی را بيان کنم، چنين پيوند شگرفی با کيهان دارم.»
ديويد شيلر با اين هم اکتفا نکرد و گفت که از قدرت تغيير آب و هوا هم برخوردار است و همو بوده که از راه نيايش و تعمق، از وقوع حملات اخير در لندن و گلاسگو جلوگيری کرده. ماه ژوئن در اين دو شهر بريتانيا بمبگذاریهای نافرجامی صورت گرفته بود. شيلر همچنين مدعی شد که تعمق و تأمل روحانی او سرنوشت تيمهای فوتبال را هم رقم میزند. ظاهراً ديويد شيلر طی هفت ماهی که در سال 2002 در زندان گذراند، دستخوش حوادث و اتفاقات تلخی شده که به اين حالت گرفتار آمده است. او سال 1996 صفوف «ام آی 6» را ترک کرد و بیدرنگ به همکاران سابقش يورش لفظی برد و آنها را از جمله به طرحريزی سوءقصد به جان معمر قذافی، رهبر ليیی، متهم کرد. اين ادعا راه شيلر را به سوی زندان هموار کرد.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
|