تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۸۶ • چاپ کنید    

آلن جانستون از اسماعيل هنيه و حماس تقدير کرد

داريوش رجبيان
london@radiozamaneh.com

شنیدن فایل صوتی

بامداد روز چهارشنبه آلن جانستون، خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه که طی ۱۱۴ روز اخير در اسارت به سر می‌برد، سرانجام از سوی ربايندگانش آزاد شد. آقای جانستون به افراد مسلح حماس در غزه تحويل داده شد. وی در نخستين لحظات پس از رهايی‌اش گفت که طی مدت اسارتش احساس می‌کرد که زنده بگور شده و اينکه آزادی چه حس توصيف ناپذيری است. آلن جانستون همچنين گفت که برای سه ماه، نور خورشيد را نديده است. گفته می‌شود که او را يک گروه پيکارجوی فلسطينی موسوم به جيش الاسلام ربوده بود.


آلن جانستون و اسماعیل هنیه | عکس از AP

وی در حالی که کنار اسماعيل هنيه، رهبر حماس و نخست‌وزير برکنار شده فلسطينيان در غزه نشسته بود، گفت:

«زندگی من در ۱۶ هفته اخير را می‌شود تصور کرد که صرفا زنده بودم، اما به کلی از جهان بريده، در دست افراد خطرناک و غيرقابل پيشبينی، در وحشت زندگی می‌کردم. برايم ترسناک بود که نمی‌دانستم اين وضعيت کی تمام خواهد شد. اسارت طولانی هميشه فشار روانی فراوانی را به همراه دارد و هميشه تلاش می‌کنی که ذهنت را سالم نگه داری. پايان اين ماجرا به من حس آسودگی غيرقابل توصيفی را می‌دهد. من بارها آرزوی آزادی را می‌کردم و باز هم در آن اتاق بيدار می‌شدم. طی اين مدت يک مورد خوبی با من اتفاق افتاد که پس از دو هفته اسارت يک دستگاه راديو گيرم افتاد و می‌توانستم به برنامه‌های بی‌بی‌سی گوش بدهم؛ می‌توانستم بشنوم که مردم در سراسر جهان به چه نحو فوق العاده‌ای از من حمايت می‌کردند، از پکن گرفته تا بوئنوس آيرس و بيروت و لندن و واشنگتن تظاهراتی به طرفداری از من برگزار می‌شد، و می‌توانستم احساس بکنم که مردم فلسطينی هم مخالف اسارت من بودند و به ويژه روزنامه‌نگاران فلسطينی. من تلاش‌های آنها برای آزادی‌ام را احساس می‌کردم. مسلما طيف سياسی فلسطينی‌ها هم حادثه ربوده شدن من را محکوم می‌کردند. می‌دانستم که نخست‌وزير هنيه از همان آغاز مخالف ربودن من بود و عليه آدم‌ربا‌ها اقدام می‌کرد، تا من را آزاد کند.»

آقای جانستون افزود: «بايد بگويم که تا يکی دو هفته پيش که روشن شد جنبش حماس مسئول امنيت اين منطقه خواهد بود، رباينده‌های من خيلی امن و راحت به نظر می‌رسيدند. بعد از آن آدم‌ربا‌ها نگران و عصبی شده بودند و من هم فکر می‌کردم که شايد پايان ماجرا نزديک باشد. من می‌دانم که آقای هنيه و اطرافی‌های او بر آدم‌ربا‌ها فشار شديد وارد کردند و نيروهای امنيتی حماس هم خيلی تلاش کردند تا حضورشان در منطقه محسوس باشد. و من بايد منصفانه بگويم که اگر فشار واقعا جدی حماس و تعهدشان برای حل مشکلات عديده غزه نبود، من احتمالا در آن اتاقک برای مدت بسيار طولانی تری می‌ماندم.»

برای آزادی آقای جانستون، همان طوری که خودش هم به آن اشاره کرد، در سراسر جهان تظاهرات و راهپيمايی‌ها صورت گرفته بود و زير دادخواست اينترنتی برای آزادی او حدود دويست هزار تن امضا کرده بودند.

پدر و مادر آلن جانستون هم اظهار شادی مفرط کردند که «۱۱۴ روز زندگی کابوسی‌شان» به سر رسيده است.

گوردون براون، نخست وزير بريتانيا، از نقش جنبش فلسطينی حماس در آزادی آلن جانستون تقدير کرد و آن را «سرنوشت‌ساز» ناميد. اما يک سخنگوی نخست‌وزير بريتانيا گفت که خط‌‌مشی اين کشور در قبال حماس تغيير نکرده است و هنوز از اين جنبش انتظار می‌رود که اسرائيل را به رسميت بشناسد و تعهد خود به عدم خشونت را نشان دهد.

اسماعيل هنيه، رهبر حماس گفت، رويداد اخير نشان می‌دهد که حماس در امر اعاده امنيت و ثبات و اعمال قانون و انتظام «در اين بخش بسيار عزيز از ميهن‌مان» جدی است. منظور آقای هنيه از «بخش عزيز ميهن» منطقه غزه است که ماه گذشته جنبش حماس در پی زد و خورد با جناح فتح، کنترل آن را به دست آورد. در نتيجه آن درگيری محمود عباس، رهبر فلسطينيان، اسماعيل هنيه را از مقام نخست‌وزيری برکنار کرد.

آقای هنيه امروز(چهار شنبه) اظهار اميدواری کرد که زمينه رهايی سرجوخه اسرائيلی «گيلاد شاليت» هم فراهم شود. آقای شاليت يک سال پيش توسط سه گروه پی‌کارجو در مرز دستگير شد و گفته می‌شود که تا کنون در شهر غزه تحت اسارت به‌سر می‌برد.

Share/Save/Bookmark
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)